Senaste »

 

Vi uppdaterar hela tiden bildgalleriet. Har du några bilder från festivalen du vill dela med dig av? Maila info@freddstock.se

 

 

Sveriges trevligaste festival som äger rum i Smålands Brokagärde utanför 

Nybro.

 

Festivalinfo:

När?

Om du missat det så är det den 4 augusti 2012. 15.00 slår portarna upp för årets festival.
...

Var?

Ratta in Brokagärde i GPS:n. Saknar du sådana nymodigheter kan du ta en titt på kartan nedanför. Fungerar inte det heller vet vi inte riktigt hur vi ska hjälpa dig?

Parkering?

Cykla eller gå, men om du ändå envisas med att köra bil så finns det parkeringsplatser hos bonden en bit bort. Vi ska se till att skylta.
 
Camping?

Camping finns i anslutning till bilparkeringen ute på åkern. Även här ska vi se till att skylta.

Mat & dryck?

Det kommer att serveras enklare mat & dryck under festivalen för förmånliga priser.
 
 
HISTORIA
 
 

2006 – Freddstock ser dagens ljus


Freddstock startade 2006 efter att ett par kamrater som figurerade i 2 olika band länge pratat om att det vore coolt att ställa upp stärkare på en åker och dra järnet utan att tänka på vare sig grannar eller snuten. 2006 gjordes kamraterna slag i sak för att det aldrig hände något och det var dags att leta sig ut ur replokalerna. Eftersom alla grejer med PA och rigg fanns att tillgå så vore det galet att inte göra något åt saken. Ett datum bestämdes då det var dags för premiär. Festivalen fick ta plats på Freddies åker i Brokagärde (Nybro) då den var bäst lämpad för festival. Första året kördes festivalen i liten skala. Det inhandlades öl och korv och information om festivalen spreds vidare mun till mun. Utsatt datum regnade bort så festivalen flyttades fram en vecka med riggen ståendes i uthuset. Veckan därpå hade ett det införskaffats ett brädgårdstält vilket festivalen fick ta plats i vid risk för regn, vilket också föll i rikliga skurar.
Första året efter hastiga beslut kontaktades de starkaste lokala banden med namn som Tungusta, Wayward Family, Folkmord samt Henke&Togge. Festivalen lockade ett 50-tal besökare.

Festivalen var gratis och med mottot att alla ska ha råd att gå på festival! Freddstock blev succe´och ett beslut att köra nästkommande år togs samma festivalnatt!


2007


Året därpå bokades datum i god tid och mer tid fanns för planering. Festivalen fortsatte i samma anda med frivilligt inträde, och spridning mun till mun. Detta året kom band utifrån och gästade Freddstock bland andra Monica and the explosions och Love it loud. Besökarantalet steg och uppskattades till ca 100 besökare. Detta året invigdes även den nybyggda vattenklosetten på festivalområdet.


2008


Utökades ytterliga festivalen med större område, fler band och ett ökat besökarantal. Året innehöll akter som Skyscrapers, Unkinds, Tabula Rasa och Burst City mfl.


2009


Blev första året då Freddstock tog inträde vilket var ynka 20 riksdaler. Arrangemanget flöt på och besökarantalet steg ytterligare. 2009 kom Solid Ground, ett känt 70-tals heavyrock band från 70-talets Svedala och gästade Freddstock.


2010


Byggdes festivalen ut med en riktig scen. 5-års jubileet lockade runt 200 besökare.


Festivalen startade med 0:- och alla inblandade betalade ur egen ficka. Ekonomin har sakta ökat varje år men det är inga större summor att tala om. Banden får nöja sig med soppa-pengar och käk.


2011 

 

Freddstock slår publikrekord med 300+ besökare.  Freddstock gästas av Burn (Gbg), Dark Days Coming (Tranås), Shakin Project, Queen Anne, Faktum, Telephonehookers, Miss Air, Connies gramp and the Big Jims samt Johanna.

 

 

Nyheter »

 

 

2011-08-16

Nya tider - ny hemsida.

 

 

2011-08-07

300+ besökare betyder publikrekord! Så till nästa år ska vi se till att bjuda er på något ännu större och ännu bättre. Om det nu går.

 

Kulturföreningen Freddstock © 2011 • Privacy Policy • Terms Of Use